Lust, eten en drinken

Voorgerechten en soepen

Terrine van Afrikaanse parelcouscous met een mayonaise van Hollandse asperges en gepofte tomaat  7,90

Salade met gerookte tamme eendenborst met dadels en een siroop van yuzu 7,75

Dungesneden, gemarineerde verse tonijn, op Japanse wijze.   Heerlijk met wakame, gember en sojasaus 8,75

Tartaar van Fries kalfsvlees met daarbij krokante gamba’s en een crème van verse basilicum 8,10

Romige soep van gebrande rode paprika met een drupje spinazie-olie  4,90

Krachtige bouillon, getrokken van parelhoender met als garnituur: truffel, jonge prei en aardappel 5,25

Hoofdgerechten

Linguini schotel, Italiaans pastagerecht met groenten, knoflook-roomsaus en als laatst gegratineerd met Panna Gradano 15,00

Ratatouille,  Tunesisch deeg met daarin gestoofde groenten, roombrie met een chutney van abrikoos 16,50

De mooiste vis Uit het Water is vandaag … Dagprijs

Provençaalse bouillabaisse (graatloze versie) , rijkelijk gevulde soep met diverse vissoorten en verschillende schaal en schelpdieren 18,00

Marokaanse stoofschotel van lamsvlees ‘en croûte’ geserveerd 16,00

Gebakken biefstuk van het Schotse Black Angus rund met een jus van gefermenteerde knoflook en tijm 18,75

Ladies Steak 140 gr. 15,50

Poussin, gemarineerd en in de oven gebraden piepkuiken, vervolgens ingepakt in tomaat en spek 17,50

Stoere ribroast, gegrilde varkensrib van het Gaasterlandse varken met een Franse mosterdsaus 17,75

Gegrilde Bavette, malse biefstuk van de flank van het Friese weiderund met een jus van sjalotjes (alleen per 2 personen te bestellen) 17,25 p.p.

Huisgemaakte hamburger van Fries kalfsvlees, heerlijk met een pittige tomatensalsa op een briochebroodje met sesamzaadjes 13,75

Desserts

Lust IJsspecial, bosvruchten-yoghurtijs overgoten met warm rood fruit 6,00

Parfait, luchtig ijsgerecht van mango 5,75

Coupe gebroeders Anker, vanille-ijs, advocaat en boerenjongens 6,25

Bavarois van aardbei en specerijen 5,95

Brusselse wafels met vanille-ijs en rood fruit 6,25