Lust, eten en drinken

Voorgerechten

Gerookte poonfilet met huisgemaakte aardappelsalade, wakame en een mayonaise van basilicum 9,50 Wijnsuggestie : onze witte huiswijn, Las Brisas Sauvignon Blanc 3,95 p. glas, 21,00 p.fles

Rilette van gekonfijte fazant met een chutney van vijgen 9,00
wijnsuggestie: Beajolais Villages 4,00 p.glas, 21,50 p. fles

Rucolasalade met krokante Blue de Wolvega met tutti frutti en cashewnoten 8,00 Wijnsuggestie: onze rode huiswijn, Las Brisas, Merlot &Cabernet Sauvignon

Charchutterie, plank met gedroogde en gerookte vleessoorten , manchegokaas, olijven, brood en tomatenboter (alleen per 2 personen te bestellen) 9,75 p.p. Wijnsuggestie: Shiraz, 4,25 per glas, 23,50 per fles, Biersuggestie: Pauwel Kwak

soepen

Pittige pompoensoep met chorizo, chilipeper en zure room (tevens als vegetarische soep mogelijk) 5,25 Wijnsuggestie: Rose Marival 3,95 p.glas, 21,00 p.fles

Heldere bouillon van parelhoen met bospaddenstoelen 5,00

Bisque van langoustines met sereh en bieslook 5,75

Soep van de dag 5,00

Hoofdgerechten vlees

Filet mignon van hert en stoofvlees van hert met gezoete uitjes en rode portsaus 19,75 wijnsuggestie: Onix Priorat Fusio, Spanje 4,75 p.glas 26,00 p. fles

Stoofpot van wild zwijn, hert en haas in eigen jus met aardappelpuree en specerijenstroop 18,00 Biersuggestie: Hertog Jan Herfstbock, wijnsuggestie: onze rode huiswijn, Las Brisas, Merlot &Cabernet Sauvignon

Gebakken filet van wilde eend en een brandade van gekonfijte eend met sinaasappelsaus 19,00 Wijnsuggestie: Onix Priorat Fusio, Spanje 4,75 p.glas 26,00 p. fles

Langzaam gegaard buikspek van het varken met een saus van mosterd en knoflook 19,00 wijnsuggestie : Narbo Martius White p. glas 4,50 p.fles 24,50 Biersuggestie: Jopen Mooie Nel

Gegrilde Bavette, malse biefstuk van de flank van het Friese weiderund met shii take en een rode wijnsaus 19,00 wijnsuggestie: Narbo Martius Red 4,50 p. glas, 24,50 p. fles

Hoofgerechten Vis

De mooiste vis Uit het Water is vandaag … Dagprijs

Gepocheerde kabeljauwfilet met een sabayon van Noilly Prat 19,00 Wijnsuggestie: Rose Marival, Frankrijk 3,95 p. glas, 21,00 p. fles

Vegetarische gerechten

Ravioli gevuld met truffeltapenade en spinazie met een roomsaus van sjalotjes 17,50 Wijnsuggestie: Beaujolais Villages 4,00 p.glas 21,50 p. fles

Quiche met portobello’s, prei, gemarineerde tomaat, amandelen en kaas Wijnsuggestie : Narbo Martius White p. glas 4,50 p.fles 24,50

Desserts

Clafoutis van vijgen met vanille-ijs en een vijgensiroop 6,00

Sorbet parade, drie verschillende soorten sorbetijs met kersencoulis en slagroom 6,00

Hemels gerecht van chocolade met chocolademarquise, -brownie en -roomijs en een saus van tonkabonen 6,50

Parfait van kaneel met zoetzure appeltjes en slagroom 6,25

Creme brûlee van speculaas met kaneel-roomijs en een coulis van framboos 6,00

Oude kaas van DE FRYSKE uit Oudemirdum, geserveerd met appelstroop en vijgenbrood 6,50 biersuggestie : Leffe Triple

Dessertwijn: Leduc – Frouin, coteaux du Layon, Arpège 2016

Verwen koffie’s

Irish koffie, koffie met Ierse Whiskey en slagroom 5,50
Friese koffie 5,50
Friesinnenkoffie 5,75
Spaanse koffie met licor43 6,25
Spaanse koffie met Tia Maria 5,50
French Coffee met grand Marnier 5,75