Groepsactiviteiten

Griezeltocht of een spannende Dropping?

Wij bieden weer Griezeltochten aan! Deze tocht is in een geheel nieuw jasje gestoken en het wordt zeer zeker griezelen !!! Heb je geen stalen zenuwen? Kom dan vooral op deze avonden niet in de buurt van Oudemirdum.

Combineer uw gekozen activiteit met minimaal één van eetarrangementen per persoon en neem daarna contact met ons op.
U kunt een groepsactiviteit ook combineren met een vergaderarrangement, of een a la carte diner in ons gezellige restaurant. En bij mooi weer zelfs lekker op het terras.
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of reserveren? Neem dan contact op met ons op telefoonnummer: 0514 57 12 70 of per email:  info@hotelboschlust.nl

Klootschieten

Wie legt de route af in het laagste aantel worpen.

Klootschieten een makkie? Vergeet ’t maar. Met een balletje van ongeveer 6 tot 7 centimeter, de kloot, legt u het uitgestippelde parcours af. Hierbij gooit u om de beurt de kloot een eind verder. Het team dat hiervoor het laagste aantal worpen nodig heeft, mag zich de winnaar noemen.
Echte klootschieters zijn voor één ding bang: de “hongerklop”. Frank en Josette bieden u tegen meerprijs bolderkar aan, gevuld met lekkere hapjes. Veel plezier en eet smakelijk!

Duur:
1,5 uur
Kosten:
€ 3,00
Voor wie:
Familie en bedrijven
Opmerkingen:
Prijs per persoon

Oud Hollandse spellen

Nee, niet op de computer. Gewoon zelf actief bezig.

Schuif die computer nu eens aan de kant of zet het ding uit en stop met Nintendo, Wii en FreeCell of hoe die spelletjes allemaal mogen heten. Doe het eens anders en treed binnen in de bijna vergeten, en o zo leuke wereld van de Oud Hollandse spellen. Even de grijze massa bovenin uitschakelen en bezig met het lijf. Vroeger leek een sjoelscore van meer dan 100 punten toch gemakkelijker

Duur:
1,5 a 2 uur
Kosten:
€ 4,00
Voor wie:
Familie en bedrijven
Opmerkingen:
Prijs per persoon

Midgetgolf

Wie heeft een scherp oog en een vaste hand

Op slechts twee kilometer vanaf Boschlust vindt u recreatiepark De Hege Gerzen. Bovenop een klif aan het IJsselmeer. Daar gaat u een balletje slaan. U bent er lekker een uur tot anderhalf uur mee bezig en aansluitend kunt u nog even gaan zonnen of vanaf het strand een duik te nemen in “it Iselmar”.

Duur:
1
Kosten:
€ 3,50
Voor wie:
Familie
Opmerkingen:
Prijs per persoon.

Boerengolf

Wie slaat als eerste een hole-in-one?

Het wordt ook wel klompengolf genoemd, maar het heeft zeker geen zweempje van de elitaire uitstraling die het gewone golfen tot voor enkele jaren nog had. Dat is inmiddels al duidelijk niet meer het geval, maar dat is het zeker niet bij boerengolf. Want ga maar na, hier krijgt u een stok met een klomp eraan en een voetbal mee en gaat u vervolgens proberen in zo weinig mogelijke klappen de negen holes aan te pakken. Dat vindt plaats op de terreinen rond ijsboerderij De Buterkamp, zodat u lekker de buitenlucht kunt opsnuiven en na afloop eventueel nog een handgemaakt ijsje kunt eten.

Duur:
1,5 uur
Kosten:
€ 5,00
Voor wie:
Familie en bedrijven
Opmerkingen:
p.p.

Gaasterlandexpress

Toeren in een Amerikaanse schoolbus. De rock’n roll gevoelens komen terug

In een Amerikaanse schoolbus toert u door Gaasterland. U komt op plekken waar de eigen bevolking meestal het bestaan niet van weet. De buschauffeur en reisleider weten het gelukkig wel. Hoewel we streekgenoten zeker niet weigeren, is dit in de eerste plaats bedoeld voor groepen die niet uit de buurt komen. We halen u “thuis” op. Relaxed met de bus naar Gaasterland. Een tussenstop bij Restaurant Boschlust voor een lunch of diner. En daarna, misschien wat joliger dan tijdens de heenreis, ontspannen weer terug naar huis.

Duur:
1 uur
Kosten:
€ 80,00
Voor wie:
Familie en bedrijven
Opmerkingen:
Prijs per uur.

Handboogschieten

Schuilt in u de nieuwe Robin Hood?

Van een ervaren instructeur krijgt een korte instructie in het omgaan met de handboog. U zult ervaren dat het de nodige kracht en concentratie kost om in de buurt te komen van de roos. Laat staan in de buurt van de roos.
En als het dan lukt…ja, dan gaan de handen hoog in de lucht

Deze activiteit is zowel binnen als buiten mogelijk.

Duur:
1,5
Kosten:
€ 8,50
Voor wie:
Familie en bedrijven
Opmerkingen:
Prijs per persoon, minimum aantal 10 personen

Skûtsjesilen

Klapperende zeilen, handen uit de mouwen.

 

Op de fiets van Oudemirdum naar Sloten en dan overstappen op een echte Skûtsje. Alleen maar wat op het dek zitten en van de omgeving genieten? Nee, u wordt aan het werk gezet met grootzeil, fok, zwaard of wat de schipper ook maar bedenkt. En nu die toch genoemd is, even dit. Hij is de baas en u heeft maar te doen wat hij u opdraagt, wel zo veilig.

Duur:
4 uur
Kosten:
€ 400,00
Voor wie:
Bedrijven
Opmerkingen:
Prijs per skutsje.

Solextocht

En stoere tocht waarbij u op een leuke manier Gaasterland ontdekt

U krijgt uitleg over de solex, hoe u er mee omgaat en waar u op moet letten om veilig deel te nemen aan het verkeer. Het is nu eenmaal geen fiets. En dan op pad met het routekaartje om onderweg een aantal vragen te beantwoorden. Zo steekt u ook nog iets op van de geschiedenis en de omgeving.

Duur:
2,5 uur
Kosten:
€ 29,50
Voor wie:
Familie en bedrijven
Opmerkingen:
Prijs per persoon

Dropping

Gedropt worden in de wildernis van Gaasterland. Vindt u de weg terug?

Na het door u gekozen diner brengen wij u in tegen de avondschemering in groepjes naar enkele “duistere oorden” in de Gaasterlandse bossen. Met een kaart en speciale aanwijzingen moet u uw weg terugvinden naar Boschlust. Normaal geen probleem, maar het kan ’s nachts behoorlijk spoken in de bossen. Gelukkig zijn bij eerdere droppings alle deelnemers weer teruggekomen. Zal dat ook deze keer weer zo zijn?

Duur:
1,5 uur
Kosten:
€ 5,00
Voor wie:
Bedrijven
Opmerkingen:
Prijs per persoon en minimaal 8 personen.

Fietspuzzeltocht

Slechts 25 kilometer. Da’s toch een makkie

Voor jong en oud. Aan de hand van een duidelijke routeomschrijving maakt u een fietspuzzeltocht van ongeveer 25 kilometer. U ziet de mooiste gedeelten van Gaasterland en kunt stoppen waar u maar wilt. Om even uit te rusten of gewoon van het landschap te genieten. U neemt uw eigen fiets mee of tegen betaling zorgen voor (electrische) fietsen. Laat het ons wel even van tevoren weten.

Duur:
2,5 a 3 uur
Kosten:
€ 1.50 p.p.
Voor wie:
Familie en bedrijven
Opmerkingen:
Prijs per persoon

Stepspeurtocht

Speurtocht op de superstep. Voer alle opdrachten uit en beantwoord de vragen

Misschien hebt u er vroeger wel mee gereden, de oer Hollandse autoped, de step dus. Nu bent u sindsdien natuurlijk flink wat groter gegroeid. Gelukkig is dat geen probleem. Want onze steppen zijn behoorlijk uit de kluiten gewassen: het zijn supersteps. Daarmee, en met een lijst met opdrachten en vragen, sturen we u op pad voor een mooie tocht.

Duur:
1,5 uur
Kosten:
€ 5,50
Voor wie:
Bedrijven
Opmerkingen:
Prijs per persoon

Happen en Trappen

Happen en Trappen

Met het arrangement Happen en Trappen in Friesland bezoekt u 3 bijzondere locaties per fiets.
Een mooie, gevarieerde fietsroute voert u langs weilanden en meren, langs het riviertje de Luts en door de Gaasterlandse bossen. Tussendoor krijgt u een lekker 3-gangenmenu geserveerd.
Een mooie, geheelverzorgde dag fietsen!

Uw dag kan er als volgt uitzien:
10.00 uur : Ontvangst bij Hotel Restaurant Boschlust met 2x koffie of thee met Fries suikerbrood

11.00 uur : Vertrek met de fiets richting Koudum (ca 9 km.)door de bossen naar Hemelum en langs het meer de Morra naar Galamadammen

12.00 uur : aankomst bij Hotel Galamadammen voor het voorgerecht

13.00 uur : vertrek richting Balk (ca. 16 km.)

14.30 uur : Aankomst bij Restaurant Badmeester Keimpe voor het hoofdgerecht

15.45 uur : Terug langs de Luts en door de Gaasterlandse bossen naar Oudemirdum

16.30 uur : Aankomst terug bij Boschlust voor de afsluiting van uw diner met een dessert, waarvan u op ons overdekte terras kunt nagenieten van een ontspannen fietstocht.

17.00 uur: Einde van uw programma.

De kosten van dit arrangement, inclusief ontvangst met 2x koffie/thee en Fries suikerbrood, 3-gangen diner, fietsroutes en uitleg bedraagt € 40,00 per persoon. Reserveringskosten voor dit arrangement bedragen € 7,50 per reservering.

Bijzonderheden:
– Arrangementsprijs is exclusief dranken. Deze dient u ter plaatse in ieder restaurant te voldoen.
– Na reservering dient u het gehele bedrag voor het aantal personen aan te betalen voor uw geplande datum.
– U kunt het arrangement tot 24 uur voor de geplande dag kostenloos verplaatsen naar een andere datum.

* Dit arrangement is op basis van eigen fietsen, maar vanaf € 8,50 per fiets per dag zijn deze ook te huur bij Hotel Boschlust

Duur:
7 uur
Kosten:
€ 40,00 p.p.
Voor wie:
Familie's, vriendengroepen en bedrijven
Opmerkingen:

Ik hou van Friesland

Leuk voor FRIEZEN maar zeker ook voor NIET FRIEZEN (er wordt zowel Fries als Nederlands gesproken)
Een ludieke spelshow gebaseerd op het populaire spel IK HOU VAN HOLLAND. Een middag of avond die garant staat voor ouderwetse gezelligheid. U wordt ingedeeld in 2 teams (pompeblêden en de skûtsjes).

Deze groepen gaan tegen elkaar strijden en uiteindelijk zal 1 team de grote winnaar zijn van IK HOU VAN FRIESLAND. De prachtige trofee is een mooie beloning voor de sterkste groep. En kan uiteraard mee naar huis genomen worden.

Onder leiding van een presentator en zijn team (zowel Nederlands als Fries) zult u een oergezellig feest meemaken. Uiteraard allemaal over ons prachtige Friesland. Ook bij dit spel zullen de bekende onderdelen zoals quizvraag, opbiedronde, spellingsspel, verboden woorden spel en het doorvertelspel niet ontbreken. Zelfs het verjaardag spel, geen JA, geen NEE en het raden en meezingen met bekende nummers komen aan bod.

Duur:
4,5 uur
Kosten:
€ Vanaf 100 personen al voor 9,95 p.p.! Vanaf 20 personen ; € 19,90 p.p. , vanaf 40 personen € 17,50
Voor wie:
Iedereen die een gezellige avond wil hebben
Opmerkingen:

Ik hou van Holland

Tijdens dit hilarische uitje wordt uw groep opgedeeld in twee teams De Klompen en De Tulpen. Deze teams worden flink aan de tand gevoeld over hun kennis op het gebied van televisie, muziek, actualiteiten, sport, taal en algemene Hollandse weetjes. De presentator en zijn team weten het geheel in goede banen te leiden.
Ook bij dit spel zullen de bekende onderdelen zoals quizvraag, opbiedronde, spellingsspel, verboden woorden spel en het doorvertelspel niet ontbreken. Zelfs het verjaardag spel, geen JA, geen NEE en het raden van en meezingen met bekende nummers komen aan bod.

Duur:
4,5 uur
Kosten:
€ Vanaf 100 personen al voor 9,95 p.p.! Vanaf 20 personen ; € 19,90 p.p. , vanaf 40 personen € 17,50
Voor wie:
Iedereen
Opmerkingen:

Griezeltocht

 

Wij bieden weer Griezeltochten aan. Deze tocht is in een geheel nieuw jasje gestoken en het wordt zeer zeker griezelen !!! Heb je geen stalen zenuwen? Kom dan vooral op deze avonden niet in de buurt van Oudemirdum.

Informeert u bij ons naar de mogelijkheden.

Duur:
1 uur
Kosten:
€ 11,00
Voor wie:
Iedereen
Opmerkingen:
p.p.

Normaal ontbijt

Uitgebreid ontbijtbuffet

Tijdstip:
8:00 - 10:00
Kosten:
€ 9,50
Opmerkingen:
p.p.

Luxe ontbijt

Ons standaard ontbijt uitgebreid met vers fruitsalade, gerookte zalm, gebakken bacon, roerei en ontbijtworstjes

Tijdstip:
8:00 - 10:00
Kosten:
€ 14,50
Opmerkingen:
p.p.

Twaalf uurtje

–  Kopje soep

–  Huzaren salade

–  Broodje met kroket

–  Broodje ham/kaas.

Tijdstip:
11:00-14:30
Kosten:
€ 9,50
Opmerkingen:
p.p.

Sandwiches buffet

Diverse sandwiches met oa:
sandwich met gerookte kip en tuinkers
sandwiches met gerookte zalm en kruiden kaas
sandwiches met boerenham en komkommer
sandwiches met oude kaas en walnoten

Tijdstip:
11:00-14:30
Kosten:
€ 9,75
Opmerkingen:
p.p.

Oranje koek

2 kopjes koffie of thee met 1 maal oranjekoek met slagroom

Kosten:
€ 6,50

Taarten buffet

2 kopjes koffie of thee. Buffet met daarop verschillende taartsoorten.

Kosten:
€ 9,50

Gevulde koek

2 kopjes koffie met 1 gevulde koek

Kosten:
€ 5,50

Appeltaart

2 kopjes koffie met 1 maal overheerlijke appeltaart met slagroom

Kosten:
€ 6,75

Gesorteerd gebak

2 kopjes koffie met 1 keer gesorteerd gebak

Kosten:
€ 7,00

Hollands bittergarnituur

Hollandse kaas, diverse worstsoorten en bitterballen ( 6 hapjes p.p.)

Kosten:
€ 2,00

Warm bittergarnituur

Bitterballen, kaastengels en Butterfly garnalen

Kosten:
€ 5,50

Suprise menu

Laat u 5-gangen totaal verrassen door onze keukenbrigade.

Kosten:
€ 34,75

Fries menu

 • Fryske Sipelsoep met Riperkrite kaas
 • Runderstoofpotje met Fryske kruidkoek
 • Parfait van Fryske dumkes
Kosten:
€ 23,00

Amuse diner

In overleg met de chef-kok stelt u een 8-gangen amusediner samen.

Kosten:
€ 37,50

Tiroler barbecue

 • Braadworst, de originele gewoon zoals hij hoort
 • Saté van varkenshaas met pindasaus
 • Onze eigen huisgemaakte en wereldberoemde hamburger
 • Spies met gemarineerd runderhaas , paprika, ui en spek
 • Zalmforel verpakt in folie met kruiden en groenten
 • Aardappelsalade met bieslook en rode uien
 • Rauwkost salade
 • Knoflook,- barbecue en pinda saus
 • Stokbrood en kruidenboter
 • Bosvruchten-Yoghurt ijs met roodfruit ( buffet incl. dessert is 27,50) 
Kosten:
€ 23,50

Familiebuffet

 

 • Lichtgebonden tomatensoep met room, basilicum en lente-ui
 • Vis salade van augurkje, gerookte zalm, aardappel, kappertjes en appel
 • Rundvleessalade met diverse garnituur
 • Hollandse nieuwe met uitjes
 • Licht gerookte ham met Galia meloen
 • Boeren paté met rode bessengelei
 • Gevulde eitjes met een vleugje kerrie
 • Bourgondische aardappel salade met boeren beenham
 • Balletjes gehakt in een zoetzure saus
 • Stoofschotel van Fries rundvlees gestoofd in rode wijn, uitjes, en laurier
 • Visschotel van witvis en zalm in een saus van citroen en tomaat
 • Warme groenten, rijst en aardappelgarnituur
 • Diverse broodsoorten met kruiden boter
 • Huisgemaakt pesto
 • Dit buffet is eventueel uit te breiden met een dessertbuffet 
Kosten:
€ 23,00

Friese koffietafel

 • Kopje Friese mosterdsoep met lente-ui en spekjes
 • Buffet met o.a.
 • Jong belegen kaas,
 • Drie verschillende soorten vleeswaren
 • Diverse broodsoorten, wit en bruin
 • Assortiment hagelslag
 • Diverse jam soorten
 • Beschuit, crackers, ontbijtkoek en roggebrood
 • Koffie, thee, jus d’orange en melk. 

   

Kosten:
€ 12,50

Heege tee

 • De Heege Tee van Boschlust bestaat uit o.a.
 • Diverse taarten
 • Chocolade lekkernijen
 • Cake en chocoladecake
 • Scones met clotted cream
 • Slagroom soesjes
 • Diverse sandwiches met:
 • Gerookte kip en tuinkers
 • Gerookte zalm en kruidenkaas
 • Boerenham en komkommer
 • Oude kaas en walnoten
 • Hartige quiche van gegrilde ham en oude kaas
 • Huisgemaakte jamsoortenEn natuurlijk een ruime keuze van onze thee van Fleur de Cafe
 • En natuurlijk een ruime keuze uit theesoorten
 • Deze Heege Tee is tegen meerprijs uit te breiden met salades, verse jus d`orange of Prosecco
Kosten:
€ 14,95

Boerenbuffet

  • Keuze uit 2 van onderstaan stamppotten
  • Stamppot boerenkool
  • Rauwe andijvie stamppot
  • Zuurkoolstamppot met rozijnen
  • Hutspot van aardappelen, peen en ui en stiekem wat appel
  • Mini gehaktballetjes in eigen jus
  • Echte slagers rookworst
  • Uitgebakken magere rook spekjes
  • Gebakken uienringen
  • Appelmoes met stukjes
  • Jus
  • Speklappen
  • Vanille ijs met huisgemaakte boerenjongens 

    

Kosten:
€ 22,50

Hapas-buffet

Een keur aan kleine hapjes warm en koud, feestelijk geserveerd op een buffet

 • Mini spiesjes met in knoflook en tijm gemarineerde kipfilet
 • Pittige gehaktballetjes in tomaten-chutneysaus
 • Reuze champignons gevuld met gehakt en gorgonzola
 • Gefrituurde inktvisringen
 • Patatas Bravas
 • Tzaziki, een saus van yoghurt, knoflook en komkommer
 • Peppadew gevuld met roomkaas
 • Gegrilde Spaanse merguez worstjes
 • Warme quiche van uien, ham en oude kaas
 • Wraps gevuld met gerookte zalm en bieslookkaas
 • In pesto gemarineerde chickenwings
 • Komkommersalade met garnalenspiesjes
 • Aardappelsalade met creme fraîche en bieslook
 • Tortillachips
 • Gemarineerde olijven
 • Pesto en Tapenade

Bij dit buffet serveren wij diverse broodsoorten

Baklava

Grieks dessert van honing , noten , en caramel, (Buffet incl. dessert is 27,50 p.p.)

 

Kosten:
€ 23

Dessert buffet

 • Profiteroles-taart,
 • Verschillende bavaroises
 • Chocoladecake,
 • Vers fruitsalade
 • Warme kersen,
 • Diverse ijssoorten
 • Maccarons
 • Vruchtensaus,
 • Toefje ongezond
Kosten:
€ 6,00

Broodplankje

Diverse broodsoorten met olijfolie, zeezout, kruidenboter en tapenade.

Kosten:
€ 3,50

Erwtensoep buffet

Non stop erwtensoep met roggebrood

Kosten:
€ 9,00

Soepen buffet

3 soepen “en buffet” geserveerd met broodsoorten, boter, kruidenboter en tapenade.

Kosten:
€ 8,00

Lunchpakket

2- belegde broodjes, krentenbol, vers fruit, vruchtensap, chocolade.

Kosten:
€ 6,50

Luxe lunchpakket

Broodje gerookte zalm, broodje boerenham, bruine bol kaas, krentenbol, vruchtensap, vruchtenyoghurt, mueslireep.

Kosten:
€ 9,00

Picknickmand

Broodje ger. zalm , broodje boerenham, bruine bol met kaas, krentenbol, vruchtensap[, vruchtenyoghurt mueslireep, melk, koffie, thee, rauwkostsalade, friese worst.

Kosten:
€ 12,50

Gaasterlandse Koffietafel

 • Kopje Friese mosterdsoep met lente-ui en spekjes
 • Buffet met o.a.
 • Jong belegen kaas,
 • Drie verschillende soorten vleeswaren
 • Diverse broodsoorten, wit en bruin
 • Assortiment hagelslag
 • Diverse jam soorten
 • Beschuit, crackers, ontbijtkoek en roggebrood
 • Koffie, thee, jus d’orange en melk.
 • Fries suiker brood
 • Met keuze soep
 • En de keuze uit een kroket , fruitsalade of huzarensalade

 

 

Kosten:
€ 14,95

Oude klif buffet

 • Aardappel salade met divers garnituur
 • Gerookte ham met meloen
 • Pittige gehakt balletjes in zoet zure saus
 • Boeren paté
 • Rijst
 • Friet
 • Gemengde salade
 • Stokbrood met kruiden boter
 • Zalm salade of rundvlees salade
 • Kip sate met pinda saus

 

 

 

Kosten:
€ 16,00

Gaasterlands buffet

 • Soep naar keuze
 • Uiensoep en/of mosterd soep
 • Gerookte zalm met kappertje
 • Rundvlees salade met divers garnituur
 • Gerookte makreelfilet
 • Insalata Dolce vita
 • Galia meloen
 • serrano ham
 • buffel mozzarella
 • zongedrooge tomaatjes
 • Hollandse nieuwe met uitjes
 • Carpaccio van de Ossenhaas met peccorino en balsamico siroop
 • Mini schnitzels met citroen
 • Zalm filet met witte wijnsaus en dille
 • Maiskipfilet met seizoens groenten in een lichte kerrie sau
 • Couscous schotel met ratatouile
 • Varkenshaasfilet met diverse paddestoelen in een romige jacht saus
 • Rijst
 • Pommes kroket
 • Verse groenten
 • Stokbrood met kruiden boter en huisgemaakte pesto

 

Dit buffet kost incl Yoghurt bosvruchtenijs met warm rood fruit en slagroom € 34.75

 

Kosten:
€ 31,50